orka fylla i rubrik

Ja då var man i Östersund. Har hittils hunnit med att åka madrass/pulka med bröderna Erik o Rickard + vovvarna Zorba o Billy. Riktigt skojigt :)
Igår (måndag) så tyckte jag att det var dags att städa upp lite här i stugan, så jag drog en liten städpatrull. O med mig blir det så, när jag väl börjat städa då kan jag inte sluta städa tills det är klart.
Så jag började att städa där dom sitter och spelar X-Box, jag tycker stället dom spelar på är väldigt obekvämt eftersom man sitter cirka en halv meter ifrån skärmen. Så jag fick (efter många om och men) igenom min vilja och fick X-boxen flyttad till Eriks rum. Där vi var såklart tvungen att flytta på en del av hans saker för att få rätt gaming plats. O så satte det igång med städandet från cirka 12 på förmiddagen till 11.a på kvällen. Men det blev klart o nu är det en riktig gaming hörna :)) hihi

Sportdelen skippar jag eftersom det faktiskt är juluppehåll ;P

Hej på er!

Popcorn kastarna

Kom på att jag inte berättat att min flickvän testar på akupunktur (märker att jag skriver det ordet med c rätt ofta). Ett försök att få bukt med sina allergier som tyvär bara blivit dummare emot henne. Sjukt jobbigt, kan själv nog inte ens förstå hur frustrerande det skulle kännas att inte få äta det jag vill. Skulle bli skogstokig, jag är bra bortskämd med sådant, det enda jag inte mår så bra av då jag äter är väl blodpudding :P ingen större förlust direkt.

Sen finns det ju mat jag försöker undvika som tex lever, brysselkål,kalles kaviar den randiga, soppa, bruna bönor o soltorkade tomater,  men det är bara för att jag inte gillar smaken :P Fast soppa har faktiskt blivit bättre på sistonde. Har ni några fler förslag så skriv gärna ;)

Tony o Persson var ju här igår o vi tittade på filmen Ghost Town (http://www.imdb.com/title/tt0995039/) en helt okej film. Finns inte direkt någon film jag kan jämföra den med. Den får 3 o ½ av 5 körsbär.
Sen när T o P gick hem så slängde jag o Yo popcorn på dom ifrån balkongen,  men det tyckte dom inte var lika roligt som vi. :P

Sportdelen

Krizan fick sparken från Modo för ett tag sedan, vet inte riktigt vad jag ska tycka om det? Räddningsprocenten var ju inte den bästa, men det är nog flera som är skyldiga till den dåliga räddningsprocenten.
Men det är inte det jag känner att jag vill skriva om, utan det är om Michal Zajkowski grabben som skall ta över. En ständig talang har han alltid beskrivits som. Jag har ett gott öga till honom, sedan han fick ta över efter Salo en säsong. Jag hoppas han får sitt stora genombrott nu, det känns som nu eller aldrig för honom.
Många unga målvakter har ju fått chansen denna säsong på allvar Markström,Modig, Gustavsson, Ridderwall, Wesslau, Dahlberg o ev så passar Lindbäck också in här. O det är inte en dålig räddningsprocent någon av dom står på.... Ja Djurgårdsmålvakternas räddningsprocent är okej, för att vara på deras första säsong. Lindbäcks är väl den jag tvekar på.
Nu hoppas jag på att Zajkowski tar chansen, kanske spelar han bättre nu när han vet att han är förste målvakten. Det kan ju vara mycket psykologiskt att veta att man är förste målvakt, vissa spelar bättre o vissa behöver konkurrens tex. B.Bjurling o H.Lundqvist är två namn som kommer upp direkt i mitt huvud.

Nåja nog sagt om sport för idag.

Får väl se om det blir något skrivande i bloggen medans jag är i Ösd.
Annars så vet ni varför det inte kommer in något här.

Arrivederchi

Tittut

Snart så är det hemdags, även om det är jobbigt att vara ifrån min älskling Johanna, så kan man inte sluta längta hem.
Familjen, vännerna o långa promenader med hundarna.
Det blir inget jobb i Uppsala, inte på UL (Upplands Lokaltrafik) iaf, jag gick på en intervju där för ett tag sedan. Tjänsten där var att stå på tågstationen och hjälpa resenärer (vad svårt det var o skriva det ordet) till olika ställen. Om ni varit förbi Uppsala's tågstation på sistonde så har ni kanske märkt att allting är väldigt stökigt, så det kan betyda att ena dagen står en buss på ena sidan av stationen o nästa dag på andra sidan. Men detta jobb blev det alltså inte, får hoppas på Tele2 i Söderhamn.
Snart får vi besök här i lägenheten, det är Johannas kompis Persson + Tony (P's pojkvän) fint litet par (tro mig dom är små, hur korta som helst :D ) .

Det var alltför idag.

Tack som tittar in.

Adjöken adjööööö


no padawan any longer

Här är jag igen, har vart ute på vift i helgen, bort till stockarnas holm. Där jag lärt mig o stöpa ljus, jodu så nu är jag nästan full lärd, inte nån padawan längre.
Såg förresten sångaren i In Flames, dom bor tydligen granne hos dom vi stöpte ljus hos. Skulle ju aldrig trott att det var han om inte Johanna hade sagt det, han såg väldigt vardaglig ut nämligen. Kanske inte hårmässigt men,klädmässigt.
När jag även var där (en lördag) så ringde det i telefonen, det var en kvinna ifrån tele2 som ville att jag skulle komma på intervju på måndag i Söderhamn(dvs idag). Jag var ganska så paff när jag fick samtalet (vem ringer en lördag?) så jag bara typ hummade med o försökte leta penna o papper (som jag såklart inte hittade, eftersom jag bytt jacka) så jag försökte minnas så mycket jag kunde o antecknade det sedan i mobilen. Det funkade ju helt okej eftersom jag hittade till stället idag, o intervjun gick helt okej tycker jag :) Men Söderhamn, vad ska man säga om den staden, hur man nu kan klassa Söderhamn som stad o inte Mora är ju en bra fråga. För Söderhamns gågata var ju kortare än Mora's o innehöll som största spänning ett Hemköp. Känns skönt att jag inte bor där o bara ev skall jobba där :P

Har ett skumt citat att ta ifrån Gävle tågstation innan vi åkte till stockholm alltså. Det var SJ som ville informera oss om varför tåget var sent o såhär lyder det "tåg... bla bla bla.. ankommer strax till spår ett... Vi beklagar denna försening , som beror på en försening ifrån Stockholm" Jamen dåså då var ju allting kristallklart.

Sportdelen

Malmö ligger just nu i detta skrivande skede på 8.e plats, vilket menas med att dom inte ens kvalar till kvalserien. Jag kan inte annat än njuta, vad finns det för Hockeykultur i Malmö? ingen , bara ett köplag precis som LHC. Påtal om LHC, matchen mellan Brynäs o LHC (4.e dec) som jag såg för ett tag sedan glömde jag rapportera att LHC hejarklack var som borta med vinden. dvs det fanns ingen alls där... ingen.... 0... Zero.....Nada....  Erik (inte min bror) som jag gick med sa att det var ju långt för LHC's fans att åka till Gävle. Kollar man på kartan är Brynäs 6.e närmaste hockeylag Södertälje,Djurgården, Färjestad, Frölunda och Hv71 ligger närmare. När passar det att komma för LHC's fans? Nu när man leder (okej inte vid dagens datum men den 4.e gjorde dom det) i toppen av sveriges största sport så passar det inte att komma o stötta laget. Rent ut sagt patetiskt, varför inte vidga ligan till 14 lag? Vore väl roligare att ha Leksands fans som i stortsett alltid fyller en hall. När jag var o hälsade på min bror i Växjö förra året så bjöd min bror mig på en match mellan Växjö o Leksand (dvs Hockeyallsvenskan), Leksands fans kom och hördes mer än hela Växjö's publik.
Från Leksand till Växjö
ca 430 km
Från Linköping till Gävle
ca 265 km
Vad jag vill säga till alla LHC's fans, patetiskt och tråkigt..
Ifall LHC hade spelet i Allsvenskan eller Division ett hade jag inte sagt något, men ni spelar i elitserien och ligger i toppen av den.


Btw hemdatum bekräftat 20.e dec
Hejdå med er!

Tetrismästaren

Den nya trenden nu när man sitter hemma o söker jobb är att man tar små pauser för att roa sig. Det blir oftast patientsduell emot Yo. Må väl erkänna att hon brukar vinna snäppet fler gånger än mig, Johanna är mästaren på minispel, om någon känner att han/hon kan slå henne så varsågod.
Vad drömmer man om nu när man inte har något jobb då? Jo att hitta ett jobb såklart :P men bortsett ifrån det, så är det ju saker man skulle vilja inhandla här följer några saker.
- xbox360
- fixa bilen
- Nya kläder
- innebandyklubba
- nya löparskor
- Uppgradera datorn
- Skaffa nya högtalare
- basketboll

Jag har säkert fler saker som behövs åtgärdas som jag inte kommer på just nu.
Näe nu blire nog en duell mot Yo, wish me luck!

Arrivederchi

skrivande blev det.

Jag o Johanna testar på mobil-biljett på sj tågen, jag känner mig så hightech :D woho
Känns som att SJ krånglar till systemet, det borde göras enklare. (tyvär jag orkar inte förklara systemet)
Tror jag satt ett "åka hem datum" i jul, o det lär bli den 20.e och hemma i en vecka. Det kommer bli härligt, ska garanterat åka madrass med vovvarna o bröderna :) Undra ifall Billy (Broder Eriks nya hund) kommer gilla det, han har inte åkt madrass tidigare. Zorba är som tokig i det, hon tycker det är skitroligt :) ...tror jag iaf... om hon ändå kunde prata... det vore riktigt skoj :) fast ändå inte, då måste man ju kanske gå ut oftare med dom, nu ropar man ju oftast "Ronja tyst" å så får hon vänta i nån halvtimma eller så :P

Jag avslutar dagens andra inlägg med en gammal klassiker.

Tag hand om er.


nej nej nej ssk

Ja här är jag igen, är rätt hungrig så jag känner mig inte sådär jätteinspirerad till att skriva. Men kan ju berätta att i helgen åker jag till Johannas föräldrar o har det trevligt, var ett tag sedan jag träffade dom. Har hört att vi bland annat skall stöpa ljus, inget jag gjort tidigare, kan bli skoj :)


Sportdelen

Detta är helt fel SSK, att sparka Leif Strömberg är inte lösningen på erat problem, något lag måste komma sist och något lag kommer först. Elitserien har varit sjukt jämn och SSK är laget som fallit som svagast, Strömbergs fel? knappast. Tomas Ros skriver att 90% av spelarna gillade inte Strömberg något jag är tveksam till. Alla kan inte gilla alla så är det bara, Strömberg kan väl också göra fel, det säger jag inte. Men hans fel kan väl åtgärdas, att sparka Strömberg, coachen som tagit Södertälje till Elitserien och gjort dom till ett riktigt bra lag är så fel.
Nu tar Jim Brithen över och jag hoppas inget annat än att SSK rasar raka vägen ner i Allsvenskan, vilket svek. Nu håller jag ingen sympati för denna klubb längre, hade lite tidigare för att jag har stor respekt för Strömberg och för vad han gjort för klubben.

skriver mer senare...kanske...

yoho

Uppdatering

Broder Emil fick 3 rätt av sina tips idag och jag fick bara två. Attans. Mest fel må jag väl säga att jag hade på Hv71 som inte alls körde över Timrå... och på Frölunda som pulveriserade Modo 6-1 va tusan?
Jag få väl glädja mig åt mina två rätt att Södertälje faktiskt spelar bättre utan Hyvis och att Färjestad är alltid glädjedödarna för Luleå. o inte bara ikväll Henriksson o Ledin behöver jag säga mera?
I och med alla dessa resultat så ligger nu faktiskt Djurgården sist och jag kan inte motstå att le :D Vi syns i kvalserien Djurgårdare ;)

Tjoho

Betänketid

Är vad man har nu, Johanna är  stockholm hos sina föräldrar och jag valde att stanna här hemma. Får se ifall mina bröder Erik eller Rickard kommer hit i helgen. Annars ska jag på hockey idag Brynäs emot Linköping, jag har haft tur då jag gått och tittat på hockey. Det har aldrig varit samma lag, så jag har sett Luleå, Mora, Modo,Djurgården o Brynäs då. Har såklart sett Leksand också och jo jag vet Mora ligger inte i elitserien längre (tack och lov).
Så jag tänkte väl tippa dagens omgång

Brynäs - Linköping 2-3 (eller 4-0 man vet aldrig med spelare och deras formsvackor ...tydligen skall Markström spela, han har nyligen haft en förkylning har jag läst på http://www.brynasbloggen.se/... Lite tråkigt jag hade hellre sett Lindbäck spela )

Frölunda - Modo 2-2 (Det bara blir så)

Färjestad - Luleå 3-1 .. Luleå brukar ha svårt emot Färjestad, jag hoppas jag har fel för det är såkul emot stockholmspressarna som man verkligen märker att dom hatar att Luleå vinner. Det skrivs en artikel kort och gott om att Luleå är obesegrade i vad är det Emil? 8.a omgångar, tro mig hade Djurgården eller Södertälje eller Aik gjort något liknande du skulle få höra det o det skulle bli en nationaldag av det t.o.m :P

Djurgården - Skellefteå 1-0 (jag drar till med en rövare, Djurgården började serien riktigt bra men har sjunkit som en sten, men senaste matchen mot LHC blev ju faktiskt oavgjort, jag tror på djurgården idag, dom grejar det kanske inte med mitt resultat men jag tror djurgården vinner. Skellefteå's form verkar lite svajig vinner mot topplag andra torskar mot bottenlag.)

Timrå - Hv71 2-5 (Wandell lämnar Timrå för Dallas, jag tror det säger allt, Tenkrat är väl den spelare som kan bevisa mig motsattsen men tveksam, jag tror Hv71 kör över Timrå idag. Hv71's form (om man bortser ifrån förlusten mot Blues i CHL 0-6) har faktiskt verkat bra, inte så många förluster och jämnare matcher.)

Rögle - Södertälje 2-4 (Södertälje spelar utan egot Hyvönäääään orka ens stava rätt på hans namn, trött på sådana spelare med sån egotrippad inställning, och som sagt dom matcher Hyvis inte är med i dom vinner Södertälje och så tror jag det även går idag. Om man går efter min första tippning så hade jag viljat bytt plats på dessa två lag för att den skulle gå vägen, tror knappast Rögle spelar i kvalserien skall mycket till (fast det vore skönt). Södertäljes form pekar ju nämligen uppåt slog nyligen Djurgården och Färjestad och en knapp förlust mot Skellefteå.


Måste bara tilläga att dom fem matcher Jämtin spelat för topplaget LHC så har följande resultat visat sig.
Linköping - Timrå 2-6
Linköping - Modo 1-5
Färjestad - Linköping 4-1
Frölunda - Linköping 0-5
Linköping - Djurgården 3-3(ot)
Snacka om att Jämtin ger en bra injektion i topplaget, 3 förluster en oavgjord och en förlust. Yiha!

Då passar denna låt bättre än någonsin

Tack för mig :)


RSS 2.0