CM 01/02

CM 01/02 (dvs Championship Manager 01-02) har jag nu lyckats fått igång på svenska med dagens spelare. dvs patchat till 2008 i dec.
Om någon är intresserad så hör av er ;) så kan jag hjälpa er, fick bara gå igenom 300 forum för att hitta det jag sökte ;) Men gud vad nöjd jag känner mig :D så jäkla skönt spel!

Jag o Yo äter oftast väldigt likadana luncher det är oftast mackor, nudlar eller blåbärssoppa. Jag kom då på den briljanta ideen nudelblåbärssoppa eller blåbärsnudlar. vad sägs?
Sen undrar jag, är det någon här som läser detta som vet hur man gör risgrynsgröt utan att det bränner fast i botten? På våra gammla o nya kastruller bränner det bara fast, hur låg värme man än kör på... o rör om gör vi nästan hela tiden, helt otroligt.

När det gäller bilen så är den påväg o bli så klar som den kan bli. Kvarstår gör avgasröret som inte låter så roligt, frågan är om den går igenom besiktningen. hoppas hoppas hoppas. vore trevligt o köra bil vissa dagar till jobbet :) Men kan säga att jag till största delen kommer att åka tåg.
På tal om tåg så måste jag bara berätta vad som hände mig i fredags (30.e). På fredagar slutar vi för tillfället fyra istället för fem, det går ett tåg ifrån Söderhamn mot Gävle 16.09, jag tänkte såhär att det tåget hinner jag aldrig så jag riktar in mig på det som går 17.25 (det som jag vanligtvis brukar ta) , men då jag kommer till stationen 16.20 så står det att 16.09 tåget är försenat till 16.30 jag skiner upp och springer upp (det var inte tanken att rimma här) på plattformen. Men till min stora besvikelse så fortsätter förseningarna bara att komma 16.30 blir 16.40... 16.40 blir 17.00 .. osv fram till 18.10. Jag har lätt för att hålla mig för skratt, men jag håller mig ovanligt lugn (förvånar mig själv).

Men sen då jag kommer på tåget så är det ju såklart smockfullt eftersom det är resenärer från ett tidigare tåg som också skall på. Så jag går igenom istortsett hela andraklass tills jag kommer till bistron där står folk o köar in till dom sista två vagnarna, jag vänder mig om och går till första klass som inte är fullsatt utan har minst 10-15 lediga platser.
Jag väntar tills konduktören är klar med alla då jag frågar honom om jag kan sitta här, han börjar med att fråga vart jag ska medans han samtidigt börjar med att skyffla ut mig från första klass (han har inte ens undersökt vilken biljett jag har) . Jag har då så att jag åker på x-trafiks värdekort samt x2000 tillägget. Trots att jag visar upp x2000 tillägget överst så tittar han på båda o säger så högt att hela vagnen vänder sig, att "dom här kan du inte åka på heller" sen så tittar han en stund till och utbrister "jo det kan du ju" o sen skyfflar han in mig i 2.a klass vagnen igen... o säger att det minst finns plats kvar för att sedan traska iväg.
Trots att folk kommer emot oss ifrån bistron, dom säger exakt samma sak som mig fast i en annan formulering och dom ska hela vägen bort till Stockholm. Men dom låter han sitta i förstaklass TROTS att han säger att första klass kommer bli full efter Gävle. (Varför kunde inte jag få sitta där då?)
Han räddar dock sig med att komma tillbaka från bistron o säger att det finns 20 platser kvar efter bistro vagnen. Tydligen måste jag ha gett skenet av att vara en stor ligist med min plastpåse som jag hade med mig o en sylvass lunchlåda i plast.
Usch, han kan inte gilla sitt jobb.

--------------------------------------------------
Sportdelen

Många sörjer för att Malmö Redhawks håller på att gå i konkurs, jag är en av dom som inte sörjer det minsta. Laget har INGEN hockeykultur o det har jag alltid stått för, det säger dock att dom inte skulle kunna få. Men allting går inte o köpa för pengar.
Det jag gillar med det här är att Malmö nu kan bygga sig till ett lag, ett eget lag.
En länk till en av dom bästa bloggarna som finns, detta visar det nya Malmö-lag som håller på att byggas.

http://mrmadhawk.blogg.se/2009/january/inga-pengar-bara-hjarta.html#comment

Moving on

O här kommer då en lista på dom mest överskattade spelarna i hela elitserien. Vissa ligger på denna lista för att dom varit dåliga i flera år och bara lever på sitt rykte/namn o vissa har bara varit så otroligt dåliga denna säsong,  här kommer den. (Eftersom jag redan rankat målvakter tidigare så utesluts dom från denna lista, bara utespelare)

nr 1: M.Renberg (Skellefteå) (En spelare av denna kaliber ska inte haverera omkring i SKELLEFTEÅS TREDJE KEDJA han skall vara i första och dominera spelet, om han nu ska vara av dom måtten han själv säger sig vara. Men vänta nu så bra är han inte, eller jo vänta om jag har Bartecko bredvid mig så. Patetiskt! Att han är en gammal spelare som gör comeback då halva säsongen gått gör honom inte bättre i mina ögon, första plats är som vikt för dig Renberg.)

nr2: Jämtin(LHC) / Hyvönen (Södertälje) (Kan man som ensam person göra ett helt lag värdelös, ja är svaret. Om du tänker dig en bil med en banan i avgasröret, det skulle ju inte gå så bra o köra då, det skulle gå men något sämre. Så är det att ha Jämtin/Hyvönen i sitt lag. Båda två går det att skriva exakt samma sak på, båda två är perfekta exempel på hur man förstör ett lag.)

nr 3 Surovy (LHC)(Vet inte om han är skadad eller så men på 25 m , 8 p  och  -4 i +/- är inte så fint för en kille som spelat 3 NHL säsonger i Pittsburgh och gjorde 55p på 55 m i Luleå, då kanske ni förstår varför jag sätter honom på tredjeplatsen)

nr4 J.Vas (Brynäs)(Kommer man från AHL (serien under NHL) så förväntar jag mig att man skall producera mer än 6 p på 43 m i Brynäs. I AHL så gjorde Vas 80 matcher och 41p, i will say no more.)

nr5 Kahnberg (Frölunda) (Har man spelat på andra sidan atlanten, så har man alltid en tendens att spela bättre då man kommer tillbaka till Sverige, Kahnberg har gjort exakt tvärtemot poängproduktionen sjunker och -12 i +/- är ju väldigt vackra siffror)

nr6 Svartvadet (Modo) (Svart-va-det gammalt skämtnamn om killen men gud, seriöst. Man glömmer det lätt, iallafall jag brukar glömma hur många NHL proffa Modo har. Om man tänker på det så är det som ett helt NHL lag. Aldrig sett en spelare vara så otroligt loj, glider ju bara runt på isen och ibland gör han sig på några finter, skulle bänka fanskapet direkt eller skicka bort honom från klubben. Svartvadet är en stor anledning varför Modo går skit! Som tidigare NHL proffs ska man statuera ett exempel att man kämpar lika mycket när det går emot som när det går för. )

nr7. J.Morgan (Södertälje) (Såhär lyder orden om denna forward på Eliteprospects "En storväxt, tuff och hängiven tvåvägscenter. Morgan har bra karaktär och en riktig lagspelare. Erfarenhet från både NHL och farmarligorna. Fysisk spelare och stark i närkampsspelet. Hyfsad målskytt" Morgan har spelat 42 m för Södertälje samt gjort hela två mål kan inte annat än kallas fiasko.Men eftersom killen inte hypades som en frälsare innan säsongen så platsar han inte direkt på första plats.)

nr8 O.Steen (Modo) (Spelar man ihop med splare som Svartvadet ,Sundström, Z-A, Salomonsson, H.Jonsson, P. Hedin M.Timander, Skröder o V.Hedman så kanske man borde ha skördat mer p än 12 på 43 m samt ha den fina statisken på hela 14 - bara o gratulera. Tillsammans med Svartvadet Modo's två sämsta spelare i år.)


Bubblare: P.Gustafsson (Hv71), N.Angell (Hv71), I Majesky (LHC), Emvall (LHC), T Eriksson (Djurgården), P.Hållberg (Modo) J. Bemström (Södertälje), Y.Hagos (Södertälje)

Det var svårt att hålla målvakterna borta ifrån denna lista Liv (HIV71) , Henriksson (LHC) o Backlund (Timrå) är två extremt överskattade målvakter!
(medvetet skrivfel på HIV71)


Har jag haft överskattad kan jag lika gärna ha underskattade.

Underskattade

nr1. Tenkrat (Timrå) (Utan Tenkrat hade Timrå under November perioden legat under det neutrala sträcket o då vet jag inte ifall Challe hade suttit lika säkert, kanske ev sparkats, kolla bara på idiotiska Södertälje. Jag hoppas Leksand gör sig på ett försök att värva honm :) )

nr2 Sundström (Modo) (+20  43 på 40 m Sundström gör vad Svartvadet inte gör, dvs kämpar och visar helt rätt inställning! Vore kul o se Sundström i NHL igen, han är ändå bara 33.)

nr3 Bröderna Abbott (Rögle) (Ibörjan av säsongen var dom inte så tongivande, men ju mer säsongen har gått ju mer har bröderna växt och nu är dom Rögle helt enkelt! jag hoppas dom aldrig lämnar klubben. Minst lika viktiga som Sedinarna var för Modo.)

n4 M Pyörälä (Varför får man inte höra talas om denna kille på tex Ab? svårt att skriva hans namn kanske? ja inte vet jag 47m 40 p  +13. Jag är imponerad av denna forward)

nr5 D. Umicevic (Södertälje) (Aldrig trodde jag att jag skulle kunna skriva något positivt om Södertälje o Dragan, som jag alltid tyckt varit överskattade o då syftar jag både på spelaren o laget. Men i år har Dragan verkligen gått framåt, fortsätter det såhär så lär han inte vara kvar i Södertälje vid säsongens slut, skulle inte förvåna mig om det var han som kommer hålla SSK kvar i Elitserien)

Bubblare T. Enström (Modo), D.Axelsson (Djurgården), T.Pettersson (Djurgården)



En del tankegångar

Fan vad många Johansson det finns i Färjestad idagsläget finns det tre stycken Mikael Johansson, Marcus Johansson och Martin Johansson. O igår gjorde Leksand klart med förredetta Färjestads forwarden Matthias Johansson

Vad smart jag känner mig nu när jag kollade på Eliteprospects.com att Oscar Hedman i Frölunda är bror till Viktor Hedman som spelar i Modo,haha har jag aldrigt tänkt på :)
Gillar det här med släktband inom sporten, speciellt om det håller ända upp till landslagsnivå. Vore kul att ha två bröder i Tre Kronor igen,  var ett tag sedan Jönsson bröderna spelade ihop, senast jag kan minnas var OS i Turin 06. Det är ett gott minne det med :)

Fler o fler danskar påväg till NHL Regin,F.Nielsen, L.Eller

Jag är grymt imponerad av Omark o Harju vilka lirare, jisses! Avgör ju själva dagens match emot Brynäs. 5-0. jisses.

Leksand är pågod väg mot mitt mål på 250 mål :D wiiiee! är på 194 mål nu o på Leksands två senaste matcher har det slutat med 9-0 och 10-0. Hoppas det går samma väg i kvalserien ;) (kanske lite för mycket önsketänkande)

På tal om bröder tidigare vore kul o ha bröderna Elm i Svenska landslaget, kommer ju bli något likande det Holland hade med De Boer, Frank o Ronald. hehe :)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Slut på sportdelen


Vi avslutar detta korta inlägg med en video.



Tihi

Im going back to italy, arriverchi

:)

Fruktansvärt vad seg jag är på att uppdatera, i know. Så vad händer då? jo ikväll ska jag o Yo se... hmm vad heter den nu igen.... vänta lite så ska jag kolla upp det....här har vi det "Changeling" min ärliga åsikt innan jag ser filmen, jag har inte höga förhoppningar... lite sådär under medel, återstår o se om dom uppfylls.
I helgen så har jag fått STOR hjälp med att få igång min Volvo 240 av Johannas far Lennart, jag vet inte vart jag skulle börjat annars. Men den är på god väg att bli klar :) Bytte däcken denna helg och fixade lite småsaker runt omkring på den.
Även Johannas mor (Marie) var här o tog med sig min Johanna på stan :)

Jobbet är väl helt okej, kommer ju bli hyfsat nervöst när man tar sin första kund. Men jag tror jag kommer hålla mig lugnare än vad jag var när jag tog mitt första samtal på Eniro. Då satt man och skakade nästan.
Att pendla känns inte sådär jättejobbigt, slipper ju bo i Söderhamn :P Vilken håla :D haha seriöst fast på 70 talet.
Roligast av allt är nog deras officiella klockaffär där ingen klocka visar den exakta tiden :P
Näe... gör om gör rätt Söderhamn.

Musik som det lyssnas på

Kent - Vinternoll2
Springstil - Zanzibar (Megastylerz Remix)
Air One feat. Julia - Inside (Danceable Remix)
Ozzy Osbourne - Dreamer
Alcorus - Shine
Tatana & Andrew Bennett feat. Tiff Lacey - Closer (Gareth Emery Remix)

Sportdelen

HA HA Malmö så jäkla rätt åt er, hoppas ni hamnar i fel kvalserie :) jag sitter o följer hur det går för lagen under Malmö. Malmö på 48 då... tätt därefter följer Sundsvalll 47, Bofors 46, Oskarshamn 43, Borås 41 och Nybro 35
Mitt hopp står till Nybro som måste klättra något enormt, men om Malmö torskar samtliga tio sista matcherna så hamnar dom nog där jag vill att dom skall vara ;) vore ett sant nöje. Tyvär har dom närmare upp till Björklöven på 56.
O mitt mål med Leksand, dvs 250 mål kanske inte är helt omöjligt :P är på 169 nu. Seriöst Leksand i år måste ni gå upp!

Dagens sport hyllning skickar jag till en spelare som tyvär fick sluta för tidigt, Pat Lafontaine.
Här är artikeln:
http://hockeysverige.se/news_show_old_school_nhl_-_pat_lafontaine.html?id=5140417

O här är video ifall ni inte orkar läsa.




------------------

Allt för idag tack för idag.

Tjoho

Grattis Storebror!

Som igår fyllde 24 år det ni. Vi (jag o min bror) diskuterade vilken åldersgräns uppåt som kommer bli jobbigast, Emil tror att 40 kommer bli värre än 50 o jag tror att 30 kommer bli jobbigt, återstår o se.
Har inte skrivit här på bloggen att jag fick jobbet i Söderhamn, bara berättat det för folk som ringt. Men nu är det klart i alla fall har hunnit jobba tre dagar än så länge.

(Här följer en lång historia om min bil, skippa om ni inte orkar läsa en lång halv ointresssant historia, dvs som allt på min blogg)
Håller även på att fixa upp min bil (jo jag har en bil) har bara stått avställd i ett halvår. Det hela började med att jag fick p-böter på bilen(min livs första p-böter). Bötern hade dom vart så snällt och lagt på min fönsteruta på bilen, som jag använder så mycket. När dom sedan märkte att dom inte fick in några pengar på min böter så fick jag även det på posten lagom runt jul då man inte är hemma. Så Johanna kommer hem någon dag före mig till lägenheten o läser upp att jag fått böter, jag fattar ingenting och blir lagom förbannad på hur man kan vara så snäll och lappa någon runt julhelgen.
Så Johanna går ut till bilen och mycket riktigt där ligger en lapp på min fönsterruta helt fastfrusen emot rutan, knappt hon får loss den.
Jag ringer till min hyresvärd och hon säger att det är som vilken P-parkering som helt ex som att stå utanför en matbutik, felet är bara detta att det inte finns en endaste p-skylt vid parkering varken där man kör in eller där man ställer bilarna. Inte på min parkering eller den bredvid. O eftersom dom lappat mig runt julhelgen så har ju en massa dagar gått då jag vart hemma + att det är röda dagar, vilket då gör att dom inte kan se att jag betalt p-bötern. Ännu roligare, o vad som händer ifall du inte betalar din böter är att du får inkasso på dig. Så ni kan ju gissa hur glad jag var? Bilen har stått där i över ett halvår och lite till och hela tiden så har jag tydligen inte fått stått där, bra att man blir upplyst.

Så då hade jag några val
- göra mig av med bilen
- fixa upp bilen
- Eller hitta någonstans att ställa bort bilen exempelvis garage som kostar cirka 300 i månaden

Så jag valde att försöka fixa den, jag har fått stor hjälp av Johannas far Lennart. Bilen har nu fått ett nytt batteri och skall snart rullas till ett garage där den skall tinas upp och kolla bromsar samt däck. Så det skall bli skoj o ha en bil igen. :)

Sportdelen

Hata Kanada! Jag tycker Chris Härenstam beskriver det mycket bra under matchen i JVM "vad hade hänt om om Sverige hade kört över Kanada's målvakt"  Usch!

Tjo med er!

RSS 2.0