Elitserietippning 12-13

Det är dags för årets Elitserie, den är otroligt svår att tippa eftersom i nuläget så är det inte tillåtet att ta in NHL spelare.
 
Här nedan kommer min bror Emils tips på hur Elitserien kommer att sluta, jag kör en copy paste :)
"
Detta tips kommer falla på ända om ligan helt plötsligt får för sig att kalla in lockoutade NHL-spelare. Då kommer mitt tips inte stämma. För övrigt var det ett väldigt idiotiskt beslut att inte tillåta dessa spelare, som bjöd på hockeygodis senast det begav sig. Tror ändå att när kvalserien börjar närma sig, kommer dom lagen som ligger nära kvalseriestrecketm börja jaga NHL-spelare för att klara en kvalserie där lagen från allsvenskan förstärkt från NHL. Men tillbaka till vanliga tråkiga tolv-lags-elitserien. Topp tre är precis samma ordning som förra säsongen och det kommer vara något liknande i år. De lagen som går till slutspel känns som de mest logiska valen utifrån dagens datum. 
 
1. Luleå - Kan få äta upp det här tipset rätt så rejält om jag har fel, men det känns som att laget har förstärkts framför allt på forwards sidan. Backsidan ser lite tunnare ut än förra säsongen men med Robocop där bak kan det nog bli en och annan fin propp. Forwards som tillkommit är ju inte bara den evige rubrikmakaren Klasén som kan vara jackpott, eller ja, en börda, hoppas han smälter in. Tyngre forwards har värvats och laget är inte lika lätt som förra säsongen utan nu kommer dom stå upp när det blåser, inte namnkunniga, men det kommer dom bli efter att ha spelat i Luleå. 
 
2. Skellefteå - Kunde sätta som ovanför Luleå men skulle aldrig i livet önska dom den lyckan. Har mer eller mindre samma trupp som förra säsongen och tja dom vann inte då heller. 
 
3. Brynäs - Fortsätter värva från Luleå, men jag är inte bitter, så som Harju spelade förra säsongen kan han dra dit då gör han oss bara en tjänst, hade helst sett att han stannade för att visa att det var en dålig säsong, Enterfeldt kommer bli älskad i Gävle en sådan krigare är inte kul att tappa. Silverberg tappad men får behålla Ironhook en säsong till, det är bra för Brynäs. SM-guld till Brynäs igen? Nej, det kommer dom inte klara. 
 
4. Linköping - Kan ha gjort det rätta i att värva gnällspiken Melin. Självklart hoppas jag dom ska få kvalspela men denna truppen är bättre på alla sätt jämfört med förra säsongen. 
 
5. Växjö - Missade slutspelet precis förra säsongen, har kanske tappat de namnkunniga spelarna från förra säsongen Iggulden och Heikkinen. Men laget ser grymt ut ändå, att man fick tillbaka hemmasonen Rosén från AIK var precis vad man behövde, kommer betyda lika mycket för Växjö som Davidsson gjort för HV. 
 
6. Färjestad - Färjestad är Färjestad och slutar sällan långt ner i tabellen, känns som ett mellan år för dom. Inget imponerar på mig och det känns som att dom bara är där.
 
7. Frölunda - Känns starkare än förra säsongen och enda frågetecknet för mig är om dom har tillräckligt bra målvakter då båda aldrig spelat i elitserien förut. 
 
8. HV71 - Många ser styrkor hos denna trupp och tippar dom etta, jag ser en Sundh och Wesslau som kommer få dra ett tungt lass för att hålla dom här uppe. Många spelare på dekis som Davidsson, Luoma, Petrasek, Nilsson osv. De yngre spelarna är dom redo att ta steget? Ser bara Fantenberg och mini Thörnberg som redo för den uppgiften att bli viktiga spelare. 
 
------------------------------------
 
9. MoDo - Känns som vanligt blir inget slutspel i Ö-vik, laget är bättre än förra säsongen, det kan jag ge dom. Men så fort det går lite dåligt slänger Foppa och Näslund in pengar på nya spelare och skapar oroligheter i truppen. 
 
10. Rögle - Har satsat på att hålla sig kvar, och det kommer dom göra tror jag. Kul att Nisse (Bergström) fick spela kvar i laget. 
 
------------------------------------
 
11. AIK - Nej, det är ingen bitterhet från kvartsfinalspelet förra säsongen. AIK är sämre på alla positioner och det är väl det som är Råttornas styrka att dom räknas ut. Perra känns som helt fel tränare för detta lag. 
 
12.Timrå - Ser inte så mycket bättre ut än förra säsongen, dom har en hel del yngre förmågor som kommer ha växt på sig. Montén som tränare?? Vad tänkte dom? Kunde ju lika gärna behållt Challe! Tror inte på honom men som vanligt vill man i Svallet vara wannabe STHLM.
 
"
------------------------------
 
Gävle vännen Erik Raihle tippar enligt följande :)
 
"

1.     Skellefteå

2.     HV 71

3.     Färjestad

4.     Brynäs

5.     Linköping

6.     Luleå

7.     Frölunda

8.     Modo

9.     AIK

10.  Timrå

11.  Växjö

12.  Rögle

 

Skellefteå har fått behålla många bra spelare och jag tror att man kommer vara riktigt taggade och revanschsugna i år. AIK känns ganska svårtippade men förlusten av Viktor Fasth kommer att bli kännbar och jag tror att man missar slutspelet med minsta lilla marginal. Brynäs har tappat ett par stjärnspelare vilket kommer att bli tufft. Tror dock att nyförvärv som Thuresson, Harju och Rahm kan bidra med kvalité och se till att laget kommer topp fyra i år. Ett lag som Rögle kan givetvis överraska men med den forwardsuppsättningen man i nuläget har kan jag inte se att man ska klara av att undvika kvalserien.


"

 

-----------------------------------------

 

Mattias Hjerpe tippar tabellen enligt nedan :)

 

"

1: Skellefteå
2: Hv71
3: Luleå
4: Färjestad
5: Linköping
6: Brynäs
7: Frölunda
8: Växjö

---------------------------------

9: Modo
10: AIK

---------------------------------

11: Timrå
12: Rögle

 

"

-------------------------------------------------

 

Min kära mor tippar årets Elitserie såhär

"

1. Luleå

2. Brynäs

3. Färjestad

4. Skellefteå

5. HV71

6. Linköping

7. Modo

8. Växjö

--------------------------------------------------

9. Frölunda

10. Rögle

-------------------------------------------------

11. Timrå

12. AIK

"

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O  till sist så kommer då mitt tips, jag tror tabellen kommer att sluta såhär.

 

1. Skellefteå

2. Luleå

3. Brynäs

4. Linköping

5. Färjestad

6. Växjö

7. Frölunda

8. Modo

------------------------------------------------------------

9. HV71

10. Timrå

------------------------------------------------------------

11. AIK

12. Rögle

 

1.Skellefteå

 

Börjar överst med Skellefteå, som jag placerar först pga dom i nuläget har den bästa målvakten i ES, laget är grymt revansch suget efter två silver. Finns i nuläget ingen riktig veteran i truppen, Jimmie Ericsson är äldst med 32 år, kanske är det här Skellefteå tappar? Men truppen känns stark! Skellefteå kommer bli riktigt farliga i år, påminner mycket om Brynäs trupp från förra året. Det är knappt ett namn man inte känner till i Skellefteå,

2. Luleå

 

Luleå tvåa pga ES näst bästa målvakt, vart grymt imponerad av att se Johan Gustafsson förra året i Gävle, tyckte han överglänste Frölundas överskattade F. Andersén med hästlängder! Men det är en annan historia. Luleå sätter jag inte överst pga backarna, blir inte imponerad där. Men forwards ser riktigt häftiga ut, bröderna Abbott tillbaka i slag o många andra namnkunniga forward som kommer att göra mål/poäng då någon annan hamnar i en svacka (extremt viktigt). Enda nageln i forwards besättningen är Klasen, vad gör karln där? Han kommer ju knappast o få arbetsro, vilket jag hoppas att han kommer att räkna med, annars kommer han o få en tuff tid i Luleå.

 

3. Brynäs

 

Många förstod nog inte hur viktigt det var för Brynäs att behålla J.Sundqvist, hade Brynäs tappat honom hade jag knappast tippat laget trea, då hade jag dragit ner dom till en sjätteplats, oavsett vilken back dom värvat in.

Forwards sidan ser stark ut i Brynäs, det är backarna som ser väldigt få ut, men det kan nog bli bra i slutändan. Det som får mig att tveka på deras höga placering är målvakterna, Rahm har inte spelat elithockey på två år o Honken var inte övertygande förra året i dom matcher jag såg honom. Men jag tror på Rahm, o jag tror på Brynäs ungdomar! Speciellt Elias Lindholm, han kommer bli duktig!

 

4. Linköping

 

Vad jag har svårt för detta lag, det som får mig o dra upp laget till en fjärde plats stavas Mattias Weinhandl, den killen kommer in med vinnar mentalitet! O jag får känslan av att det kommer o smitta av sig! Det som får mig o tveka på laget är deras målvakter, två reserv målvakter som nu ska kivas om att vara förstamålvakt. Njaaa lika bra som Rögle's målvakter. O två backar 39 år gamla, någon kommer inte o hålla måttet får jag en känsla av.

 

5. Färjestad

 

Antingen så har Färjestad ett mellanår eller så satsar dom för att vinna, jag får inte känslan av något dera, Färjestad är svårlästa. Med spelarmaterialet borde Färjestad toppa, samma som med Linköping så är det backarna o målvakterna som är svaghets tecknen. Min största anledning till Färjestads placering är faktiskt dock deras back Oscar Klefbom, av det man såg i JVM var imponerande. Jag tror han vuxit o kommer vara grymt viktig i vinter för Färjestad! Därav deras "höga" placering.

 

6. Växjö

 

Växjö har ett mycket spännande lag som jag tror kommer ta laget till slutspel, målvakterna är dock väldigt klena. Jo, det är Elitseriens svagaste på förhand, Modig har ungefär samma förutsättningar som Rahm, förutom att jag tror Rahm har större talang. Modig var såklart inte dopningsavstängd men har varit skadad i minst två års tid. Norrena platsade inte i Linköping o ska nu göra det i Växjö, njaaa vi får se. Verkar som att Växjö är stället för "redemption".

 

7. Frölunda

 

Frölunda hade oturen att tappa båda målvakterna o ersättarna är inte övertygande tyvärr, trots att Galbraith är ex leksing ;) Vad jag gillar med Frölunda är att många spelare är ifrån lokala klubbar, det är något som jag tror svetsar ihop laget starkare än något annat. Det är synd att deras målvakter inte är lika övertygande.

Självklart reserverar jag mig för att ha tokfel om Frölunda, men något säger mig att dessa två målvakter inte kommer krypa högre upp än en sjunde plats med Frölunda.

 

 

8. Modo

Följer nästan min brors spår här med Modo, backarna ska jag erkänna att jag har noll koll på. Om dom har något ess där kan Modo nog garanterat ta sig till slutspel, men av att döma av Modos tidigare koll på backar genom åren så tror jag inte Modo gjort rätt. Däremot ser Modo's forwards riktigt bra ut, Nagy, Påhlsson, Kempe, Skröder, Madsen, Ritola. Ja där är det riktigt bra. Modo borde döpa om sin arena till Kempehallen igen nu när Mario Kempe spelar hos dom ;) Men jag tror på slutspel för Modo gänget!

9. HV71

 

Nä nu jäklar är du väl full? Nix pix HV71 har inte mycket som övertygar på mig åldrande backar o forwards o att värva in djurgårdare till HV71 har inte varit någon hit. Bremberg o D. Larsson är bara två namn jag kan tänka på direkt, ska listan förlängas med Wesslau o M.Nilson? Det som får mig o tveka rejält är deras unga forwards, dom kan vara det som ger mig helt fel. Men tre backar på 36 års ålder, varav en heter M.Trygg, nej nej nej. HV71 missar slutspelståget i år. Detta blir mitt wildcard i år!

 

10. Timrå


Jag tror folk har tokfel om Timrå, jag tycker dom har värvat rätt och klokt. Speciellt med värvningen av N.Nordgren, den var otroligt viktig! En hemvändare som tar med sig stor rutin. Jag tycker Timrå's backar är faktiskt en av elitseriens bästa, det är forwardsen som måste övertyga, bli inte förvånad om detta lag kliver upp på slutspels sträcket.

 

11. AIK

V.Fasth bärde AIK, detta kommer o märkas.Till skillnad ifrån Timrå så tycker jag AIK's back besättning inte ser så lovande ut och forwards sidan jäkligt tunn ut.

Värt o notera är att en Melin försvann ut o en annan kom in ;)
Melin och Hynning tror jag kommer bli bra värvningar, kommer passa som handen i handsken i AIK. D.Larsson är bra, men AIK är för dåligt.

 

12.Rögle

 

Sist placerar jag Rögle, jag tror inte Rögle är redo för ES jag mena titta på målvakterna, Gerber o Fransson.... säger väl allt. O anfallarna är Iggulden och .... ja nä Rögle kommer inte högt i år. Vore kul såklart om det gick bra för Nisse Bergström (Östersunds pojk). Om Rögle tar sig till slutspel? knappast. nytt ES kontrakt? Knappast. klara för kvalserien? Ohja! Vi möts där igen! ;)


RSS 2.0